Kevytyrittäjyys moottoriurheilun alalla

Kiinnostaisiko sinun siirtyä moottoriurheilun alalle yrittäjänä, mutta oman osakeyhtiön tai toiminimen perustaminen mietityttää? Kevytyrittäjyys on kasvattanut suosiotaan yritysmaailmassa, sillä kevytyrittäjyys on joustava ja riskitön tapa siirtyä yrittäjäksi ilman oman toiminimen, osakeyhtiön tai muun yhtiömuodon perustamista. Tässä artikkelissa kerromme hieman lisää siitä, mitä kevytyrittäjyys on ja kenelle se sopii.

Mitä kevytyrittäjyys on?

Kevytyrittäjyys mahdollistaa yrittäjyyteen rinnastettavan liiketoiminnan, mutta ilman oman yhtiömuodon perustamista, paperitöiden kanssa taistelemista tai byrokratian monimutkaisia koukeroita. Kevytyrittäjyys tarkoittaa käytännössä sitä, että ulkoistat paperityöt, palkanmaksut ja muut tärkeät työtehtävät ulkopuoliselle ammattilaiselle, mutta samalla voit laskuttaa toimeksiannoista yrittäjän tavoin.

Kenelle kevytyrittäjyys sopii?

Kevytyrittäjyys on kuin kevyt laskeutuminen yrittäjyyden maailmaan, joten kevytyrittäjyys sopii kaikille aloitteleville yrittäjille, joille omia asiakkaita ei ole välttämättä vielä ehtinyt kertyä paljon. Kevytyrittäjyys soveltuu mainiosti myös palkkatyön yhteyteen, jos toimeksiantoja tehdään vain silloin tällöin. Moottoriurheilun alalla tämä voi olla esimerkiksi satunnaisia työkeikkoja tekevä moottoriurheilukisojen valokuvaaja tai freelancer-toimittaja.

Kevytyrittäjyys on riskitöntä yrittämistä, sillä yrityksen perustaminen ei edellytä sen suurempia rahallisia investointeja ja yritystoimintaa voidaan harjoittaa vaikkapa täysin ilman toimitiloja tai kirjanpitäjän palkkaamista, koska ulkopuolinen laskutusfirma hoitaa kirjanpidon ja muut tärkeät paperihommat yrittäjän puolesta.

Miten kevytyrittäjyys käytännössä toimii?

Kevytyrittäjyys on varsin helppo ymmärtää. Otat vain kevytyrittäjänä toimeksiannon vastaan normaalisti – tämä voi olla esimerkiksi valokuvauskeikka paikallisiin autokilpailuihin tai uuden logon suunnitteleminen merkittävään moottoriurheilutapahtumaan. Teet toimeksiannon loppuun ja luot sitten asiakkaalle laskun tehdystä työstä laskutusfirman kautta. Tämän jälkeen laskutusfirma ottaa ohjat käsiinsä ja hoitaa kaikki tarvittavat paperityöt puolestasi.

Tämän jälkeen laskutusfirma maksaa toimeksiannosta lasketun palkkion sinulle ja vähentää palkkiosta omat palvelumaksunsa. Jos laskutat laskutusfirman kautta ensimmäistä kertaa, palkkion maksussa kuluu yleensä 5 pankkipäivää, mutta seuraavalla laskutuskerralla palkkio maksetaan huomattavasti nopeampaa.

Kyseessä on siis erittäin joustava ja monipuolinen tapa siirtyä yrittäjyyden maailmaan ilman suurempia riskejä. Laskutusfirma laskuttaa omat palvelumaksunsa vain tehdyistä toimeksiannoista, joten mikäli et saa uusia toimeksiantoja useampaan päivään tai viikkoon, sinun ei tarvitse maksaa siitä laskutusfirmalle mitään ylimääräistä. Rekisteröityminen ulkopuolisen laskutusfirman listoille ei myöskään maksa mitään, joten kyseessä on kaikin puolin turvallinen ja riskitön tapa kokeilla omia siipiä tai testata uutta liikeideaa.

mh-squared-lite