Eläimet ja nopeuskilpailut

Eläimet voidaan myös laittaa ottamaan mittaa toisistaan nopeuden suhteen ja joillekin eläimille tämä on hyvin luonteenomaista käyttäytymistä, kun taas toisia eläimiä tulee kannustaa ja opettaa asiaan hiukan enemmän. Suomalaisten keskuudessa hevosilla ajettavat ravit ovat suosittuja, mutta ympäri maailmaa näitä kilpailuita järjestetään myös hiukan eksoottisimmilla eläimillä:

  • Härkä ja puhveli kilpailut

Näissä kilpailuissa härät, tai puhvelit, ottavat mittaa nopeudestaan. Tämä laji on hyvin suosittua Intiassa ja kilpailuita onkin järjestetty tuhansien vuosien ajan. Härkä kilpailuita järjestetään myös Indonesiassa, jossa kahden härän perään laitetaan tietty kärry, jota ne vetävät sovitun matkan.

  • Kameliravit

Pakistanissa, Egyptissä, Saudi-Arabiassa, Jordanissa, Bahrainissa, Qatarissa, Yhdistyneissä Arabiemiraateissa, Mongoliassa ja jopa Australiassa kameliravit ovat suosittu harrastus ja urheilumuoto. Siihen liittyy myös paljon vedonlyöntiä ja usein tapahtumat vetävät paljon turisteja puoleensa. Aikaisemmin ratsastajat olivat usein lapsia, mutta nykyään lasten oikeuksien tullessa paremmiksi, käytetään kauko-ohjattavia robotti piiskoja.

  • Vinttikoirakilpailut

Näissä kilpailuissa vinttikoirat juoksevat rataa ympäri ja jahtaavat keinotekoista viehettä, joka muistuttaa esimerkiksi jänistä. Laji on suosittu useissa maissa, mutta sitä harrastetaan lähinnä huvin vuoksi, eikä ammattimaisesti. Harrastukseen liittyy jonkin verran vedonlyöntiä ja varsinkin Yhdysvalloissa, Meksikossa, Espanjassa ja Englannissa, tämä on hyvin suosittua.

  • Rekikoirakilpailut

Tämä on talviurheilulaji, joka on erityisen suosittu arktisilla alueilla. Siinä useista koirista ja yhdestä ohjaajasta koostuvat joukkueet ottavat mittaa toisistaan, koirien vetäessä pulkkaa ja ihmisen ohjatessa menoa.

  • Hevosurheilu

Hevosurheilu on suosituimpia eläimillä harrastettavia kilpailuita ja niitä onkin monissa eri muodoissa. Usein kilpailuissa on yksi tai useampi hevonen, joilla ratsastetaan, tai ohjataan kärryistä. Tämä on myös vanhimpia harrastuksia ja niitä on järjestetty lähes siitä lähtien, kun hevosia kesytettiin ensimmäistä kertaa.

  • Kyyhkyskilpailut

Näissä kilpailuissa tarkasti koulutetut kyyhkyset ottavat mittaa nopeudesta. Ne vapautetaan ja niiden tulee palata kotiinsa mahdollisimman nopeasti. Jokaisen osallistuneen linnun aika verrataan sen taittamaan matkaan, jotta voittaja voidaan selvittää. Etäisyydet voivat vaihdella sadoista kilometreistä jopa tuhansiin kilometreihin.

  • Possukilpailut

Näissä kilpailuissa nuoret possut kisaavat suljetulla radalla, joka voi olla maa, tai ruoho, pohjainen. Tämä on pelkästään huvin vuoksi harrastettava laji ja radalta voi löytyä myös erilaisia esteitä, kuten hyppyjä. Lajia harrastetaan lähinnä Pohjois-Amerikassa.

  • kilpailut

Etanat ja kilpikonnat tulevat harvoin mieleen, kun mietitään nopeuskilpailuita, mutta niilläkin järjestetään otteluita siitä, kuka löntystelee, tai matelee, maaliin ensimmäisenä!

  • Erikoisemmat lajit

Erikoisempiin eläimillä kilpailtaviin lajeihin kuuluu esimerkiksi seepra ravit, hummeri ravit ja strutsi ravit. Näitä kilpailuita järjestetään huomattavasti vähemmän kuin muita, vaikkakin esimerkiksi strutsi kilpailut ovat hyvin suosittuja tietyissä osissa Afrikkaa ja Lähi-itää.

mh-squared-lite