Miten nopeuskilpailut kasvattavat luonnetta?

 

Kilpaileminen on jännittävää ja hauskaa tekemistä, mutta sen lisäksi että se kasvattaa fyysistä kuntoa, saadaan myös henkinen puoli paremmalle kunnolle. Nämä kaikki edut saat selville, kun lähdet kilpailemaan nopeuskilpailuissa:

  • 1. Henkinen ja fyysinen kestävyys kasvaa

Lähes jokainen kilpailu tulee viemään voimat loppuun asti ja varsinkin viimeisillä metreillä kyse on enemmän tahdonvoimasta kuin mistään muusta. Kun mieli tekee lopettaa, mutta silti pusketaan eteenpäin, kasvatetaan sekä henkistä, että fyysistä kestävyyttä. Tästä on hyötyä myös arjessa!

  • 2. Hyväksytään tappio

Vaikka kilpailussa tapahtuisi virhe, tai voitto ei osuisi kohdalle, ei silti tule luovuttaa. Kun harrastusta jatkaa, tai esimerkiksi kompuroinnin jälkeen nousee taas ylös, kasvatetaan luonnetta ja itsearvoa huimasti!

  • 3. Löydät tavan kannustaa itseäsi

Motivaation löytäminen voi joskus olla haastavaa, mutta kilpailussa tiukan paikan tullessa ainoastaan itse voidaan kannustaa itseä eteenpäin. Kun tämä opitaan, selvitään lähes mistä tahansa arjenkin tilanteesta, täysin omin avuin.

  • 4. Stressin hallitseminen

Kilpaileminen voi olla hyvin stressaavaa ja se pakottaa hallitsemaan asian. Sen lisäksi onnistuneet suoritukset tuovat uutta energiaa ja lievittävät stressiä, minkä takia kilpaileminen, tai edes harrastaminen, on yksi parhaista tavoista selvitä elämän tuomasta stressistä sen kaikilla osa-alueilla.

Lähde siis kokeilemaan kilpailemista, äläkä turhaan jännitä, jos et ole vielä parhaassa mahdollisessa kunnossa!

mh-squared-lite