Kouvolan Aikuiskoulutuskeskus ja Tommi Mäkinen Racing allekirjoittivat virallisen yhteistyösopimuksen autourheilumekaanikkojen kouluttamisesta. Autourheilumekaanikot työskentelevät yleisesti formulapiireissä ja tarkoitus on saada alan päteviä osaajia myös ralliautoilun puolelle. Kouvolan aikuiskoulutuskeskuksella on vankkaa kokemusta ennestään autourheilumekaanikkojen koulutuksesta, sillä oppilaitoksella on ollut vastaava sopimus Formula 4 -sarjaa Espanjassa ja Pohjoismaissa ajavan Koiranen GP-tallin kanssa. Marko Koiranen on vakuuttunut koulutuksen toimivuudesta ja suositellut automekaanikkokoulutuksen aloittamista myös Tommi Mäkisen tallille. Automekaanikkokoulutus alkaa Jyväskylässä ajettavan Suomen rallin kanssa samaan aikaan, ja koulutuksen aloittavat opiskelijat tulevat vapaaehtoisina talkoolaisina seuraamaan rallin kulkua. Koulutuksen varsinainen osuus alkaa elokuussa Kouvolassa järjestettävällä teoriajaksolla. Opiskeluun liittyvä käytännön harjoittelu suoritetaan Mäkisen rallitallin tiloissa Virossa ja Jyväskylässä. Tommi Mäkisen rallitalli vastaa Toyota autonvalmistajan kilpailemisesta rallin MM-sarjassa. Tommi Mäkinen itse on nelinkertainen rallin tunnettu maailmanmestari.
Automekaanikon koulutuksessa yhdistyy vahva suomalainen osaaminen, eli ammatillinen koulutus ja autourheilu. Suomi on sijainnistaan huolimatta tuonut maailmalle paljon moottoriurheilun ammattilaisia, niin kilpa-auto kuin moottoripyöräsarjoihin. Automekaanikkokoulutus tähtää kansainvälisyyteen, jossa Kouvolan Aikuiskoulutuskeskuksella on suuri kunnia tehdä yhteistyötä autourheilualan pätevämpien asiantuntijoiden kanssa. Automekaanikkokoulutus on tarkoitettu moottoriurheilusta kiinnostuneille ja mahdollisesti jo alan parissa työskennelleille henkilöille. Automekaanikon tutkinnon suorittanut henkilö pääsee työskentelemään teknistä osaamista vaativissa kansainvälisissä tehtävissä autourheiluradoilla ja -keskuksissa. Oppilaitos tarjoaa koulutukseen valitulle henkilölle kattavaa tietoa autoteknologiasta ja loistavan mahdollisuuden päästä työskentelemään autourheilun parissa. Koulutuskielenä toimii englanti ja kaikki muu kielitaito katsotaan hakijalle eduksi. Koulutus koostuu kolmesta toisiaan täydentävästä moduulista, eli teoriajaksoon sisältyvistä perusopinnoista, työharjoittelusta ja syventävistä opinnoista, jotka sisältävät muun muassa yleisopintoja. Yleisopintoihin kuuluvat ajoneuvoteknologia, koneistus, hitsaus, materiaalit, kilpa-autoelektroniikka, metallivauriot ja vaurioanalyysit , komposiittirakenteet , kilpa-auton rakenne ja set up, Englannin kielen opinnot sekä ensiapu ja työturvallisuus. Maailmalla on koko ajan kova tarve pätevistä automekaanikoista, joten Kouvolassa koulutettu mekaanikko voi työskennellä valmistuttuaan monissa mielikohteissaan ulkomailla. Kouvolan aikuiskoulutuskeskuksen antama koulutus jalostuu edelleen kenttätyössä, joten nyt kannattaa hypätä mukaan monien poikien ja miesten unelma-ammattiin. Suomalainen ajoneuvomekaanikkokoulutus on parasta mitä maailmalta saa. Jokainen ajoneuvomekaanikko tarvitsee kiireisessä työssään myös hyvät kengät, joten järkevä vaihtoehto on hankkia laadukkaat viking kengät verkosta.
Autourheilu on nykyään suosittua lähes kaikkialla
Nykyään autourheilu on laajentunut kansainväliseksi kilpailutoiminnaksi eri luokissa. Autojen käyttäminen kilpaurheilussa alkoi ensimmäistä kertaa vuonna 1896. 1900-luvun alussa kilpailutoiminta laajeni kattamaan useita maita. Vuonna 1907 autoissa käytettiin jo kansallisia värejä, joka käytäntönä sai suurta suosiota. Käytäntö palveli katsojia, jotka pystyivät nyt kätevästi erottamaan eri maista tulevat kilpailijat. Suomen vanhin autourheiluseura on Tampereen Urheiluautoilijat ry, eli TamUA. Seura on perustettu vuonna 1956 ja toimii edelleen. Moottoriurheiluun on kehittynyt vuosien varrella useita eri lajeja, joilla on tarkat lajikohtaiset sääntönsä. Esimerkiksi voidaan ottaa suosittu karting, joka on yleisesti nuorten laji. Karting tarjoaa myös oivan mahdollisuuden kilpailla kansainvälisissä sarjoissa. Rallia ajetaan WRC-autoilla ja niillä kilpaillaan vuosittain myös lajin maailmanmestaruudesta. Suomelle on tullut noin 50% lajin mestaruuksista. Rallin suomalaisia maailmanmestareita ovat Ari Vatanen, Hannu Mikkola, Juha Kankkunen, Timo Salonen, Marcus Grönholm ja Tommi Mäkinen. FI on puolestaan autourheilun kuninkuuslaji, jossa on kilpailtu vuodesta 1950 lähtien. Keijo “Keke” Rosberg, Mika Häkkinen ja Kimi Räikkönen ovat tunnettuja suomalaisia maailmanmestareita. Kiihdytysurheilun eli Drag Racen parissa moottoripyöriä ja autoja kehitellään niin, että ne selviävät mahdollisimman nopeasti seisovasta lähdöstä 1/4 mailin, eli 402.33 metrin suorasta radasta maaliin. Autosuunnistukselta kuljettajalta vaaditaan hyvää autonkäsittelytaitoa ja vastaavasti kartturilta odotetaan tarkkaa sekä nopeaa kartanlukutaitoa.